preskoči na sadržaj

Osnovna škola Montovjerna

 > Naslovnica
Vijesti

DAN ŠKOLE

Autor: Administrator , 10. 12. 2020.

Danas je u našoj školi, po prvi put od obnove, svečano obilježen Dan škole. Tom prigodom otvorena je i izložba fotografija "Od male do velike škole".

Prenosimo vam svečani govor ravnateljice u cjelosti te svečani program koji je danas upriličen.

"Poštovane kolegice i kolege , cijenjeni zaposlenici Škole, dragi učenici,

 Na današnji dan 2019. godine Gradsko vijeće Grada Dubrovnika donijelo je Odluku o osnivanju osnovne škole Montovjerna kao samostalne odgojni-obrazovne ustanove od 1. do 8. razreda te smo stoga 10. prosinca  odabrali kao Dan škole.

“Mala žuta škola” sada je “Velika žuta škola”  od 1. do 8. razreda s 19 punih odjeljenja i 425 učenika.

Ovu školsku godinu koju smo i mi zaposlenici, a i vi učenici proglasili kao godinu tolerancije , godinu kada se ova naša “Velika žuta škola “ mora priviknuti na svih nas i svi mi jedni na druge , Dan škole obilježavamo u posebnim uvjetima , u jeku pandemije uzrokovane Korona virusom.

Nema uobičajenog slavlja, nema priredbe i onoga što svima nama najviše  nedostaje, međusobnog druženja na kojem bi podijelili smijeh, pjesmu, radost, sportska natjecanja, pjesmu našeg zbora i priredbu naših učenika. Vjerujem da ćemo sljedeće godine ovaj Dan, uljepšan blagdanskim ruhom, proslaviti slobodni i zajedno, bez straha i  bezbrojnih preporuka stožera za javno zdravstvo.

Želim iskoristiti ovu prigodu kako bih se zahvalila svima onima bez kojih ova škola ne bi bila ono što jest.

Škola ne može ništa sama. Usmjereni smo na suradnju i uključenost SVIH; roditelja, župe, gradske  uprave, odjela za obrazovanje našeg grada i naše krovne institucije ministarstva obrazovanja.

 Učitelji i stručni suradnici su najvažnija karika u tom našem lancu suradnje i zato moram pohvaliti njihov rad i zahvaliti svima na velikom trudu koji ulažu u ovim tako posebnim i teškim okolnostima za svih nas. Posebno vam hvala drage kolegice i kolege na toleranciji i razumijevanju.

Želim zahvaliti i svim našim zaposlenicima od tajnice , računovotkinje, naših meštara koji se trude dovesti u red sve detalje koji su ostali nedovršeni, našim kuharicama , dobrom duhu naše škole , koji pazi na sve nas, našem čuvaru Robertu, i na kraju onima bez kojih ova naša škola ne bi bila ovako besprijekorno uredna i čista, našim dragim spremačicama.

Posebno se želim obratiti vama, dragi učenici! Vi ste prva, ponosna i neponovljiva, generacija učenika ove škola. Naši dragi prvaši koji su budućnost ove škole, naši osmaši koji će sljedeće godine biti predstavnici naše škole u raznim srednjim školama grada Dubrovnika. Hvala svima vama! Hvala vam na tome što ste međusobno tolerantni i što poštujte nova pravila i ozbiljno se i odgovorno odnosite prema svojim učiteljima . Svi znamo da i vama nedostaje druženje i opušteno školsko okružje, ali vas u svoje ime i u ime svih vaših učitelja molim da izdržite još malo kako bismo zaštitili zdravlje svih nas i zdravlje vaših obitelji.

Ove godine, budući smo na samo početku, nemam što puno reći o uspjesima pojedinaca i škole u proteklom razdoblju, ali želim napomenuti da iako škola djeluje tek 14 tjedana do sad smo sudjelovani u brojnim natjecanjima, natječajima i manifestacijama kao što su: DUFF, Forum mladih, Mjesec hrvatske knjige, Klokan bez granica, eTwinning, World space week, Radionice dubrovačkog govora, Svjetski dan razglednice, Školski medni dan, MUP - sigurnost u prometu, Erasmus + projekt - Zagrljaj mora te na mnogim drugim značajnim događanjima.

 

Na kraju bih željela završiti citatom velikog njemačkog pjesnika Goethea:

„Polje života rodit će ovisno o našem trudu, ili trnjem ili cvijećem“

Želim da naše, tek zasijano polje, rodi obiljem raznovrsnog cvijeća."

Vaša ravnateljica

Snježana Vlahinić

Svečani program preko razglasa:

Moderatori: Karmen Nonveiller 4.A i Stela Vuletić 8.B

Žuta škola, Alea Menxhiqi 1.C

Učim, pišem, igram se, učenici 2. A, Toni Kolunđija, Sofija Vukanović, Petar Beg, Hrvoje Puttilli

Kiša, Petra Kesić 4. B

Jesen, Ema Bašica 5.A

Notturno, Nina Restović 7.C

Naša škola, Sandro Selmanović, Borna Bjelopera, Lucia Kordić, Džana Đulančić, Antonio Milković, Sara Lujo, Dominik Burum 6.A

 
 


 

Tražilica
UDŽBENICI
Jelovnik

Priloženi dokumenti:
Jelovnik od 20.rujna.pdf

COVID-19
RASPORED INFORMACIJA
Kad zvoni?

Priloženi dokumenti:
Raspored zvonjenja.pdf

Vijeće učenika

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
CMS za škole logo
Osnovna škola Montovjerna / DR. VLADKA MAČEKA 11, HR-20000 Dubrovnik / os-montovjerna-du.skole.hr / ured@os-montovjerna-du.skole.hr
preskoči na navigaciju